ECJbX0hoe8zCbGavCmHBCWTX36c

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην προσωπική μου ιστοσελίδα «Περί Αλός» (Αλς = αρχ. ελληνικά = η θάλασσα).
Εδώ θα βρείτε σκέψεις και μελέτες για τις ένδοξες στιγμές της ιστορίας που γράφτηκε στις θάλασσες, μέσα από τις οποίες καθορίστηκε η μορφή του σύγχρονου κόσμου. Κάθε εβδομάδα, νέες, ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις θα σας κρατούν συντροφιά.

Επιβιβαστείτε ν’ απολαύσουμε παρέα το ταξίδι…


Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας




ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΤΥ



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, γεννήθηκε και ζει στην Πόλη των Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία, ετυμολογία και ιστορία.


Είναι συγγραφεύς - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας (πρώην ναυτικός Ε.Ν.) με εξειδίκευση σε θέματα και μελέτες που αφορούν τη ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα (εμπορικό / πολεμικό ναυτικό, στρατηγική, τακτική σχεδίαση και ανάλυση ναυτικών επιχειρήσεων, ναυτική τεχνολογία και ναυπηγική).


Έχει αναπτύξει αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα, εκδίδοντας βιβλία και δημοσιεύοντας περισσότερα από 200 άρθρα-μελέτες, μονογραφίες και αναλύσεις σε περιοδικά του ειδικού Τύπου, καθώς και σε περιοδικά που εκδίδουν ειδικευμένοι φορείς όπως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).


Έχει μετάσχει σε ελληνικά και ξένα ντοκυμαντέρ, σε ημερίδες και διαλέξεις [μεταξύ άλλων στη Σχολή Διοικήσεως Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) του Πολεμικού ναυτικού (ΠΝ), Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ), Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ), καθώς και στο Πανεπιστήμιο PULTUSK Academy of Humanities της Πολωνίας].


Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ναυτικής Παράδοσης (Βραβεία ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2014) και από το Δήμο Σαλαμίνας για την έρευνά της στη Ναυτική Ιστορία (35 χρόνια προσφορά του Συλλόγου ΑΙΑΝΤΙΣ για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής Nαυμαχίας της Σαλαμίνος παγκοσμίως, 04/03/2014).


Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστολογίου Περί Αλός www.perialos.blogspot.gr., ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων (ΕΛΣΥΒ) και του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και αμυντικό αναλυτή Ιωάννη Σ. Θεοδωράτο με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη.
 



ΖΩΔΙΟ: ΚΡΙΟΣ


ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΡΗΣΕΙΣ:
ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
[δεν είναι καλή στρατηγική το να λες ‘δεν το φανταζόμουν’]
«ου στρατηγικόν το ουκ ώμην» (Πολυαίνου, Στρατηγημάτων Γ’ 9 Ιφικράτης, 17)

ΠΕΡΙ ΕΧΘΡΟΓΝΩΣΙΑΣ:
[Ο Χαβρίας έλεγε ότι πολύ καλά στρατηγούν όσοι γνωρίζουν προπάντων την κατάσταση των εχθρών]
«Χαβρίας έλεγε κάλλιστα στρατηγείν τους μάλιστα γιγνώσκοντας τα των πολεμίων» ( Πλούτ. Χαβρίου, Αποφθ. βασ. και στρατ. 187d/ Στοβαίος ΧΙΙΙ, 53)




«Η οικογένεια είναι η φυσική και θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας και χρειάζεται να προστατεύεται από την κοινωνία και το κράτος».
(Άρθρο 16(3) της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)





Για ομιλίες/διαλέξεις καθώς και για ξενάγηση στην Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: perialos1@gmail.com

Επιλογή  από δημοσιευμένες μελέτες της Κ. Ε. Ιωαννίδου στο Academia.edu ΕΔΩ
Christy Emilio Ioannidou Official Site  ΕΔΩ
Ντοκυμαντέρ: ΕΔΩ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...